Снимка:  live.varna.bgЗдравейте! Казвам се Павлина Христова, горд жител на варненският кв.

...
Снимка:  live.varna.bgЗдравейте! Казвам се Павлина Христова, горд жител на варненският кв.
Коментари Харесай

Варненка разкри кошмара, в който са принудени да живеят жителите на Аспарухово

Снимка:  live.varna.bg

Здравейте! Казвам се Павлина Христова, горделив гражданин на варненският кв. “Аспарухово ”. Пиша Ви това писмо, с молба за помощ и подпомагане за решаването на някои проблеми, касаещи нашият прелестен регион.

``
реклама

Ще стартира от извършващите се ремонтни действия на главните булеварди в квартала. На първо място желая да кажа, че безусловно поддържам всички действия, които ще подобрят качеството и методът ни на живот. Наясно съм и с това, че всяко хубаво и качествено нещо става постепенно и ние би трябвало да сме търпеливи. Това което не разбирам е, за какво ремонтните действия не се правят и в нощните часове или през почивните дни, с цел да могат да приключат по-рано? Осъзнавам, че се постанова възнаграждение на ексклузивен труд, само че в последна сметка, ние данъкоплатците плащаме не малко и съм на мнение, че въпреки всичко би трябвало да бъде почетено и това, че към този момент следващ месец дишаме прахоляци, лишени сме от първокласен градски превоз и прекарваме не малко време в тежки тапи. Осъзнавам, че компанията реализатор би трябвало да спечелни стабилен доход от осъществяването на плана, само че апелирам локалната администрация да се погрижи с изключение на за ползите на компанията, то и за ползите на гласподавателите в регион “Аспарухово ”.  И, да – всички знаем, че следващата година има локални избори и в случай че в този момент бъдат прерязани лентичките на новите булеварди, то за следващата година няма да остане какво да се открива, само че хората ще помнят, че ремонт е бил осъществен и положителното ще бъде възнаградено.

Втортият и особено за мен, по-сериозен проблем се отнася до кошмарът наименуван Градски превоз. Смело мога да заявя, че откогато са почнали ремонтните действия в кв. “Аспарухово ”, жителите на региона са безспорни заложници на Градският превоз. Веднага изяснявам. Със започването на ремонта на пътните прави в квартала, сдружението реши, че би трябвало да спрат линии с номера: 88 и 86. От квартала потегля един-единствен рейс – номер 12. Но не оставяйте с усещане, че той се движи на 5 минути. За да е цялостна мъката на хората, от сдружението са решили, че рейсът би трябвало да извършва курсове на 15 минути. Дори това не би било проблем, в случай че действително рейсовете идваха на 15 минути. За страдание, поради ремонтите в целият град и тапите, до които водят, доста постоянно се случва единственият рейс от кв. “Аспарухово ” да се бави по 30-40 минути. Това води до извънредно неприятни последствия, изключително за хората, които работят и разчитат на Градския превоз, с цел да стигнат до работните си места. Оставям настрани кошмарът да стоиш на спирката при температури от над 30 градуса, изключително в случай че си с малко дете или пък си възрастен човек. Абсолютно недопустимо е рейсовете да бъдат на 15 минути, а най-големият призрачен сън е, че за нашият квартал се пускат и най-малките рейсове, които поемат пасажерите от всички линии, които са ни обслужвали допреди започването на ремонтите. Представете си, при 30 градуса, в дребен рейс, натъпкани пасажери, които по-рано са били разпределни в 3 други линии. Ако не вярвате, може постоянно да се качите на 12-ти номер сред 17,00 и 18.00 часа, в работен ден и да пропъттувате разтоянието от центъра на града до кв. “Аспарухово ”. Ако го извършите си носете вода и храна за изпът.  Неясно за какво тролеите не бяха сменени с рейсове, които да се движат най-малко по линия 88? Нима няма 4 рейса в парка на Групово дело, които да бъдат употребявани за тази цел, до момента в който текат ремонтните действия или съгласно управата на сдружението, доста по-разумно е хората да чакат по 20-30 минути 12-ти номер, да слязат до спирка КЗ, където да чакат още по 20 минути, с цел да заловен тролей 88? Извинете, само че който е измислил тази скица е безумен.

Другото безусловно безумно, креативно решение на управата на Градски превоз касае прикачването на пасажери от рейс 88 на рейсове с номера 12 и 17. Разяснявам. Ако се качите на тролей 88 от “Владиславово ” да речем, то с билетът може да се качите на рейсове с номера 12 и 17, с които да се придвижите до кв. “Аспарухово ”. До тук добре. Лошото и даже безумно в тази ситуация е, че Вие не можете да слезете да кажем на спирката на Пощата, а би трябвало почтително да чакате препълненият 12-ти номер на спирка КЗ. Това е извънредно неудобо по ред аргументи. Първата и съществена е, че вечерта там е рисково заради обстоятелството, че в случай че си самичък е цялостна тюрма и не знаеш кой може да ти изкочи. Второ – не е необичайност, а даже съгласно мен е съзнателно 12-ти номер да не спре на тази спирка. През деня, поради откритото пространство и липса на каквато и да е растителност, човек може да колабира от горещина. Питам аз – за какво откакто маршрутите на рейсове 12 и 88 си съответстват на 100% от Пощата до Аспарухово, хората са унизени да пътуват до гореспоменатата спирка, а не им се подпечатват билетите още на Пощата и да чакат на по-цивилизовано място?

 

Надявам се Вие като медия да разберете нашите проблеми и да ни помогнете, тъй като ситуацията е сериозно, изключително с наближаването на 1-я образователен ден и кошмарът, който стотоци бихме изпитали с използването на един-единствен рейс.

 

Политическа партия: Разбира се, мога да загатна и за непрекъснатото прекъсване на водоподаването в кв. " Аспарухово ", което е всекидневен проблем за региона и нормално се случва през 2 дни. Бих поканила кметската администрация и тази на водоснабдителното сдружение да прекара 1 седмица в квартала, с цел да схванат по какъв начин се живее без вода в най-голямата горещина. И апелирам, дано не изпадат в досадни детайлности, че канализацията ни е остаряла, тъй като с парите които са изхарчени за най-невероятни безумия в града, до момента можеха да сменят цялата канализация на региона. 

 

С почитание: П. Христова. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР